Owoce w szampanie

Owoce w szampanie
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zmiksować maliny i truskawki. Przetrzeć przez sito. Dodać cukier i sok z cytryny. Schłodzić. Przed podaniem wmieszać świeże owoce do puree. Nałożyć do głębokich talerzy. Posypać świeżymi owocami i miętą. Postawić crème fraîche na stole, żeby każdy mógł sobie nałożyć. Podać gościom butelkę szampana, żeby każdy mógł sobie nalać do talerza. Resztę rozlać do kieliszków.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE