Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi

Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi zobacz Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi 2018-06-19 12:28:45
Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Nastaw wodę z cukrem. Do garnka wlej litr wody i szklankę Martini rosato. Dodaj cukier, skórkę z cytryny i 3 goździki. Umyj gruszki i śliwki. Obierz i podziel gruszki na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Śliwki podziel na połówki i wyjmij pestki. Wrzuć owoce do wrzącego syropu. Upraż płatki migdałowe. Wyłącz gaz pod kompotem. Dopraw sokiem z cytryny i ewentualnie cukrem. Ostudź. Podawaj obsypany płatkami migdałowymi.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE