Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi

Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nastaw wodę z cukrem. Do garnka wlej litr wody i szklankę Martini rosato. Dodaj cukier, skórkę z cytryny i 3 goździki. Umyj gruszki i śliwki. Obierz i podziel gruszki na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Śliwki podziel na połówki i wyjmij pestki. Wrzuć owoce do wrzącego syropu. Upraż płatki migdałowe. Wyłącz gaz pod kompotem. Dopraw sokiem z cytryny i ewentualnie cukrem. Ostudź. Podawaj obsypany płatkami migdałowymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA