Zielone pesto

Zielone pesto zobacz Zielone pesto 2018-06-19 12:26:30
Zielone pesto
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

  • sezonowa zielenina, np. garść bazylii, rukoli, roszponki, kilka liści jarmużu
  • 2 garści pestek dyni lub migdałów
  • sok z 1 cytryny
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól do smaku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zmiksuj składniki na gładką masę. Dopraw solą i sokiem z cytryny do smaku. Podawaj jako dip, pastę do kanapek lub – tak, jak u nas – sos do makaronu z żółtej marchwi.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE