Sos butterscotch

Sos butterscotch
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 70 g masła
  • 225 g brązowego cukru
  • 60 ml syropu kukurydzianego
  • 75 ml gęstej śmietany
  • łyżeczka wanilii
  • szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Przepis

Masło, cukier i syrop zagotować i trzymać na wolnym ogniu, aż cukier się roztopi. Wmieszać śmietanę, wanilię i sól. Polewać sosem deser lub owoce.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE