Fantazyjny camembert

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 okrągły camembert w pudełku
- odrobina białego wina
- niewielka ilość posiekanych liści tymianku
- pieprz
Przygotowanie:
Wyjmij ser z pudełka. Odwiń go i włóż z powrotem do opakowania. Ponakłuwaj widelcem, spryskaj winem, które powinno przedostać się otworami do środka. Posyp tymiankiem i pieprzem. Zamknij pudełko. Zawiń w folię. Piecz w temperaturze 200°C przez 10 minut, aż ser będzie bardzo gorący i półpłynny. Podawaj z chrupiącym pieczywem.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze