Fantazyjny camembert

Fantazyjny camembert
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 okrągły camembert w pudełku
  • odrobina białego wina
  • niewielka ilość posiekanych liści tymianku
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wyjmij ser z pudełka. Odwiń go i włóż z powrotem do opakowania. Ponakłuwaj widelcem, spryskaj winem, które powinno przedostać się otworami do środka. Posyp tymiankiem i pieprzem. Zamknij pudełko. Zawiń w folię. Piecz w temperaturze 200°C przez 10 minut, aż ser będzie bardzo gorący i półpłynny. Podawaj z chrupiącym pieczywem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE