Groszek po francusku

Groszek po francusku
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 16 cebulek perłowych obranych i przepołowionych
  • 4 plastry boczku w postaci skwarek
  • 2 miarki łuskanego świeżego groszku
  • pół miarki bulionu z kury
  • sól i pieprz
  • liście młodej sałaty pokrojone w paseczki

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Roztopić masło na patelni. Wrzucić cebulki i smażyć przez 2 min, po czym wrzucić skwarki i smażyć, aż będą gotowe. Dodać groszek i bulion. Doprawić. Przykryć do chwili, kiedy groszek będzie niemal miękki. Wrzucić sałatę i wymieszać. Zakryć na minutę, żeby zmiękła. Sprawdzić przyprawienie i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE