Kotlet wieprzowy z confit z czerwonej cebuli

Kotlet wieprzowy z confit z czerwonej cebuli
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:






Confit:
czerwona cebula
1 – 2 łyżki masła
sól i pieprz
ocet balsamiczny lub z czerwonego wina

Przygotowanie:
Pokroić cebulę na cieniutkie plasterki. Roztopić masło na patelni, dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem i przysmażać do miękkości, mieszając od czasu do czasu, przez ok. 15 min. Dodać octu i wygotować go przez ok. minuty. Zdjąć z gazu.

Kotlety:
2 tłuste kotlety wieprzowe
sól i pieprz
szczypta cukru

Przygotowanie:
Doprawić kotlety solą, pieprzem i cukrem. Smażyć po ok. 5 min na stronę, aż się zrumienią i będą miękkie w środku (jeśli są za mało tłuste, można dodać na patelnię oleju, masła lub i tego, i tego). Podawać z łyżką confit z czerwonej cebuli na wierzchu.

© Laura Calder


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE