Zupa z marchewki i soku marchwiowego

Zupa z marchewki i soku marchwiowego
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.20

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Roztopić masło w rondlu. Wrzucić szalotkę i podsmażyć do miękkości. Dodać marchew i zalać sokiem. Posolić i gotować na wolnym ogniu, aż marchew stanie się b. miękka. Zmiksować. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Podawać na ciepło lub zimno z przybraniem z trybuli.


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE