Zupa z marchewki i soku marchwiowego

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 3 łyżki masła
- 2 posiekane szalotki
- 450 g obranej, pokrojonej marchewki
- 3 miarki soku marchwiowego
- sól
- sok z cytryny do smaku
- trybula do przybrania
Przygotowanie:
Roztopić masło w rondlu. Wrzucić szalotkę i podsmażyć do miękkości. Dodać marchew i zalać sokiem. Posolić i gotować na wolnym ogniu, aż marchew stanie się b. miękka. Zmiksować. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Podawać na ciepło lub zimno z przybraniem z trybuli.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zupy
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze