Sos migdałowy

Sos migdałowy
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

  • szklanka namoczonych blanszowanych migdałów
  • ząbek czosnku
  • sok z połówki cytryny
  • gałązka świeżego lubczyku
  • przegotowana woda
  • sól i pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Migdały zmiel ze świeżą wodą, rozdrobnionym czosnkiem, sokiem z cytryny i lubczykiem na gładko. Zamiast migdałów możesz użyć mąki migdałowej.
Podawaj do dowolnie skomponowanych sałat i sałatek.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE