Krem ziemniaczany ze słońcem Meksyku i tatrzańską nutą

Oceń przepis:
Przygotował:
Gosia Molska
- Seria kulinarna:
- Babeczki wielkanocne (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 8 ziemniaków
- spory por (biała część)
- wywar warzywny
- papryczka chipotle
- śmietana 18%
- pół pomarańczy
- kłącze trawy cytrynowej
- opakowanie bryndzy
- szczypta soli
- oliwa
Przygotowanie:
W garnku rozgrzać trochę oliwę. Podsmażyć pokrojonego w plastry pora. Kiedy się zeszkli, dodać 6 ziemniaków pokrojonych w drobną kostkę i kłącze trawy cytrynowej. Zalać wywarem z warzyw, ugotować do miękkości, dodać papryczkę, zmiksować. Z pozostałych ziemniaków wyciąć kulki,
wrzucić do zupy. Dolać sok wyciśnięty z połowy pomarańczy. Zmniejszyć ogień i dolać śmietanę. Bryndzę wrzucić do zupy, poczekać aż się rozpuści.
wrzucić do zupy. Dolać sok wyciśnięty z połowy pomarańczy. Zmniejszyć ogień i dolać śmietanę. Bryndzę wrzucić do zupy, poczekać aż się rozpuści.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Potrawy wielkanocne
Kuchnia międzynarodowa
Zupy
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze