Krem ziemniaczany ze słońcem Meksyku i tatrzańską nutą

Przygotował:

Gosia Molska

Seria kulinarna:
Babeczki wielkanocne (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W garnku rozgrzać trochę oliwę. Podsmażyć pokrojonego w plastry pora. Kiedy się zeszkli, dodać 6 ziemniaków pokrojonych w drobną kostkę i kłącze trawy cytrynowej. Zalać wywarem z warzyw, ugotować do miękkości, dodać papryczkę, zmiksować. Z pozostałych ziemniaków wyciąć kulki,
wrzucić do zupy. Dolać sok wyciśnięty z połowy pomarańczy. Zmniejszyć ogień i dolać śmietanę. Bryndzę wrzucić do zupy, poczekać aż się rozpuści.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE