oglądaj również w

(French Food at Home, season 3), Seria poradnikowa, Kanada, 2010, 26 x 30


Laura Calder, gospodyni programu "Kuchnia francuska po prostu", w trzeciej serii swojego programu zdradza widzom nowe przepisy i tajniki kuchni francuskiej. Kuchnia Francji to nieustająca podróż poprzez wspaniałe smaki oraz receptury doskonalone przez wieki.

We Francji powstała wykwintna i bogata kuchnia "haute cuisine", którą obecnie wypiera bardziej przystępna, lekka, ale równie elegancka "nouvelle cuisine". Francuscy kucharze nieustannie podążają z duchem czasu starając się, aby moda na ich rodzimą kuchnię nie przeminęła. Poza wyrafinowanymi potrawami proponują również proste i smaczne dania, które z łatwością można przygotować w domu. Bez obaw - dania francuskie, mimo, że kojarzą się z wykwintnością i wyrafinowaniem, można bez większego kłopotu przygotować w każdej kuchni. Przekonuje o tym Laura Calder, która, jak sama mówi, od lat jest zakochana w kuchni francuskiej. W każdym odcinku przedstawia widzom wyśmienite receptury i z pasją pokazuje, jak przygotować francuskie dania. W trzeciej serii zaprezentuje m.in. przepisy na drobiowe consommé z zieleniną, duszone omułki, fasolkę szparagową z orzechami laskowymi, tartę jabłeczną czy halibuta ze zrumienionym masłem.

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na nc+

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE