Smażone kwiaty cukinii

Smażone kwiaty cukinii
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.10

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać olej do 180°C. Umyć kwiaty i dokładnie wysuszyć. Wlać jajko i mleko do płytkiego talerza i zmieszać. Posolić i popieprzyć. Przesiać mąkę i skrobię z solą i pieprzem do drugiego talerza.
zamaczać kwiaty w masie jajecznej i obtaczać w sypkich składnikach. Wrzucać do rozgrzanego tłuszczu i smażyć na złocisty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE