Smażone kwiaty cukinii

Smażone kwiaty cukinii
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.10

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzać olej do 180°C. Umyć kwiaty i dokładnie wysuszyć. Wlać jajko i mleko do płytkiego talerza i zmieszać. Posolić i popieprzyć. Przesiać mąkę i skrobię z solą i pieprzem do drugiego talerza.
zamaczać kwiaty w masie jajecznej i obtaczać w sypkich składnikach. Wrzucać do rozgrzanego tłuszczu i smażyć na złocisty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE