Grillowany udziec jagnięcy

Grillowany udziec jagnięcy
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc. 9)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6
Czas przygotowania:
2 godziny

Przygotowanie:

Rozpal ognisko z drzewa liściastego. Nie używaj drzewa iglastego, ponieważ zawiera ono żywice, które produkują dym, który nadaje potrawom bardzo nieprzyjemny posmak. Najlepiej użyć aromatycznego drewna z drzew owocowych, na przykład jabłoni czy czereśni. Pozwało, żeby drewno wypaliło się i został sam żar. Ustaw nad nim kratkę. Możesz też rozpalić grill zwykły, albo i gazowy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Radi 3 lata temu

Nie ma przypraw?

mlagdaprzed 6 lat temu

Mmm..kuchnia francuska wydaję się być w Polsce trochę jakby zapomniana kosztem innych..Mi dużo ciekawych i dobrych produktów udało się odkryć dzięki Lidlowi.Tak się szczęśliwie składa że od jutra także tydzień francuski w Lidl!!!Sery,tarty,ślimaki,croissanty...mmm,byle do jutra.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE