Krem z selera naciowego z serem camembert

Krem z selera naciowego z serem camembert zobacz Krem z selera naciowego z serem camembert 2018-06-19 13:01:30
Krem z selera naciowego z serem camembert
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 3 (odc.6)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 300 g selera naciowego pokrojonego w plastry
  • 0,5 l bulionu drobiowego
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 100 g sera camembert pokrojonego w drobną kostkę
  • 100 g orzechów włoskich posiekanych
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • masło

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na maśle obsmaż cebulę i selera naciowego. Zalej bulionem i gotuj przez 5 minut. Zmiksuj w melakserze i przetrzyj przez sito. Zagotuj ponownie i dobrze dopraw. Śmietankę ubij na pianę i delikatnie wymieszaj z kremem z selera. Kostkę z sera wymieszaj z orzechami. Do talerzy od zupy wlej puszysty krem na to układając orzechy z serem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

maro_1955 7 lat temu

...dlaczego jest napisane,że przygotowanie jest trudne...nie rozumiem.
Jestem pasjonatem programu.
Nie mogę się doczekać,kiedy sam będę tak gotował.
Ha,ha,ha.
Marek

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE