Pancakes z borówką amerykańską i syropem klonowym

Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- szklanka przesianej mąki tortowej
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 lekko ubite jajka
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
- 2 łyżki stołowe masła
- 25 dag
- borówek amerykańskich
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Zmieszać jajka, z jogurtem i wodą. Dodać stopione (ale nie gorące!) masło, które najlepiej jest wstawić przedtem na chwilę do mikrofalówki. W drugim naczyniu wymieszać pozostałe suche składniki. Połączyć składniki suche z mokrymi i dodać owoce. Smażyć małe placuszki na rozgrzanym oleju. Podając polać syropem klonowym.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia Ameryki Północnej
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze