Roladki z kukurydzianej tortilli, łososia wędzonego i kremowego sera z koperkiem

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Spalony? (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 4 kukurydziane tortille, 30 cm średnicy
- 300 g sera białego-kremowego
- 300 g łososia wędzonego
- sałata lollo ciemna
- sałata lollo zielona
- świeży koperek
- pieprz do smaku
- oliwki czarne do dekoracji
- pomidorki koktajlowe do dekoracji
- wykałaczki
- sezam
Przygotowanie:
Ser przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Koperek pokroić i dodać do sera, a następnie całość wymieszać na jednolitą masę i doprawić do smaku pieprzem. Placki tortilli rozłożyć na płasko i posmarować je wcześniej przygotowaną masą serową. Na rozsmarowany ser rozłożyć plastry łososia wędzonego i posiekaną sałatę. Całość zwinąć w rulon dokładnie ściskając i ponownie zawinąć w folię przeźroczystą, a następnie włożyć na 20 minut do lodówki. Gotowe roladki pokroić w 2 cm plastry, spinając je wykałaczką z czarną oliwką. Całość udekorować sałatą, pomidorkami koktajlowymi, sezamem i pozostałą ilością sera.
© Tomasz Leśniak
© Tomasz Leśniak
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze