Roladki z kukurydzianej tortilli, łososia wędzonego i kremowego sera z koperkiem

Roladki z kukurydzianych tortilli zobacz Roladki z kukurydzianych tortilli 2018-06-19 13:01:03
Roladki z kukurydzianych tortilli
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.10
Seria kulinarna:
Spalony? (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ser przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Koperek pokroić i dodać do sera, a następnie całość wymieszać na jednolitą masę i doprawić do smaku pieprzem. Placki tortilli rozłożyć na płasko i posmarować je wcześniej przygotowaną masą serową. Na rozsmarowany ser rozłożyć plastry łososia wędzonego i posiekaną sałatę. Całość zwinąć w rulon dokładnie ściskając i ponownie zawinąć w folię przeźroczystą, a następnie włożyć na 20 minut do lodówki. Gotowe roladki pokroić w 2 cm plastry, spinając je wykałaczką z czarną oliwką. Całość udekorować sałatą, pomidorkami koktajlowymi, sezamem i pozostałą ilością sera.

© Tomasz Leśniak

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE