Makaron z owocami morza al cartoccio

Makaron z owocami morza  al cartoccio
Oceń przepis:
65 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać oliwę na dużej patelni, dodać czosnek, chilli i szczyptę oregano. Kiedy czosnek zapachnie wlać na patelnię wino i dodać małże. Chwilę smażyć, aż małże się otworzą, dodać krewetki, zamieszać. Dodać pomidory, uzupełnić przyprawy. Makaron ugotować na pół twardo, nim osiągnie stan al dente i odcedzić. Wymieszać z sosem. Rozdzielić makaron do indywidualnych paczek z folii aluminiowej, zamknąć je zwijając brzeg. Na 10 minut przed podaniem wstawić do gorącego piekarnika, zagrzać i podawać spuchnięte od pary w paczuszkach z folii.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA