Makaron z owocami morza al cartoccio

Makaron z owocami morza  al cartoccio
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać oliwę na dużej patelni, dodać czosnek, chilli i szczyptę oregano. Kiedy czosnek zapachnie wlać na patelnię wino i dodać małże. Chwilę smażyć, aż małże się otworzą, dodać krewetki, zamieszać. Dodać pomidory, uzupełnić przyprawy. Makaron ugotować na pół twardo, nim osiągnie stan al dente i odcedzić. Wymieszać z sosem. Rozdzielić makaron do indywidualnych paczek z folii aluminiowej, zamknąć je zwijając brzeg. Na 10 minut przed podaniem wstawić do gorącego piekarnika, zagrzać i podawać spuchnięte od pary w paczuszkach z folii.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

darrick 7 lat temu

tego szukałem , dzieki :)

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE