Roladka ze świeżych warzyw

Roladka ze świeżych warzyw
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Namoczyć papier ryżowy aż zmięknie, położyć na rozwiniętej foli. Następnie na papier ryżowy położyć świeży szpinak, plastry łososia, posmarować pesto, do środka dodać marchewkę pokrojoną w długie cienkie paski, szczypiorek i kiełki. Całość zwinąć za pomocą foli. Odstawić na 20 minut do lodówki. Zrobić sos: wymieszać jogurt z ziołami i solą oraz pieprzem. Sos wylać na talerz i stawiać pokrojone pod kątem roladki ryżowe.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE