Sałatka z wędzonego łososia z mango, gruszką, rukolą, kiełkami słonecznika i czarnym sezamem - Mateusz Kulpa

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
Składniki:
Przygotowanie:
Mango i gruszkę pokroić w paski. Gruszkę owinąć plastrami łososia. Do rukoli dodać kiełki, pokrojone mango i gruszkę. Posypać prażonym sezamem. Połączyć oliwę z oliwek z olejem sezamowym. Dodać sok z limonki i miętę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć. Sałatkę polewać dressingiem.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z ryb
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
Komentarze