Kalmary w zielonym sosie

Kalmary w zielonym sosie
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

Sos

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Składniki sosu zmiksować, powinien powstać gęsty zielony sos. Kalmara pokroić w cieniutkie paseczki. Posypać pieprzem i obtoczyć w mące. Smażyć bardzo krótko na gorącym oleju. Osączyć na papierze i wymieszać z sosem. Gorące kalmary podawać na podsmażonych plastrach ziemniaków.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE