Krewetki z solą i pieprzem

Krewetki z solą i pieprzem
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 24 średnie
  • obrane krewetki (mogą być rozmrożone)
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 łyżka rozgniecionych ziaren pieprzu kolorowego (zwłaszcza różowego i czarnego)

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Podgrzej oliwę na patelni. Wrzuć krewetki, podrzucaj je, żeby pokryły się tłuszczem. Natychmiast dodaj sól i pieprz. Smaż krewetki, aż będą różowe i zwinięte, czyli 2 -3 minuty. Przełóż na talerz, wetknij wykałaczki i podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE