Kalmar z papryką i słodkim chilli

Kalmar z papryką i słodkim chilli
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obrać kalmara ze skóry i oczyścić. Ponacinać w kratkę (po przysmażeniu będzie ładnie wyglądał) i pokroić w trójkąty. Pokroić paprykę w trójkąty, czosnek w plasterki. Paprykę smażyć na patelni w odrobinie oleju przez 2-3 minuty. Wrzucić kalmara i czosnek, smażyć 2 minuty, dodać odrobinę sosu rybnego, sos słodkie chilli. Można dodać do smaku ewentualnie ostre chilli i odrobinę cukru (najlepiej palmowy, ale może być brązowy albo biały). Dekorować drobno posiekanym szczypiorkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA