Placuszki z tuńczyka z suszonymi pomidorami

Placuszki z tuńczyka zobacz Placuszki z tuńczyka 2018-06-19 13:01:01
Placuszki z tuńczyka
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Tuńczyka odciskamy z zalewy i wrzucamy do miski, dodajemy drobno pokrojone chili, pomidory, czosnek i szczypiorek. Mieszamy dokładnie rozdrabniając tuńczyka widelcem, posypujemy startym parmezanem. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i tymiankiem. Jajo z mlekiem rozkłócamy dokładnie w kubeczku i łączymy z tuńczykiem. Posypujemy mąką i znów dokładnie łączymy widelcem. Dodajemy płatki owsiane i mieszamy. Porcjami smażymy na rozgrzanym oleju. Odsączamy na papierze. Podajemy gorące np. z musem z awokado.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE