Krewetki gotowane po jamajsku

Krewetki gotowane po jamajsku
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 2.90

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia jamajska

Składniki:

  • 1 kg dużych krewetek w skorupkach

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wymieszać składniki marynaty, włożyć krewetki i odstawić na pół godziny. Na rozgrzanym grillu ustawić garnek o grubych ściankach, zagotować wodę i wrzucić krewetki. Gotować 10 minut. Po tym czasie wlać ocet i pogotować jeszcze 5 minut. Jamajczycy zjadają tak przyrządzone krewetki w skorupkach, ale można je też jeść wyjęte z pancerzyków.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE