Rostbef wołowy gotowany z jajkami

Rostbef wołowy z jajkami zobacz Rostbef wołowy z jajkami 2018-06-19 13:00:50
Rostbef wołowy z jajkami

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wołowinę rozdrobnij na mniejsze kawałki. Do bulionu wołowego dodaj miód, ocet winny, sos ryby oraz sos sojowy. Sosu sojowego dolewaj tyle, aż bulion zmieni kolor.
Następnie wrzuć do bulionu całe papryczki, ząbki czosnku i połówki cebuli.
Na koniec dodaj kawałki wołowiny i całe jajka. Od momentu zagotowania bulionu gotuj potrawę przez około 15 minut.
Doskonałym dodatkiem do dania będzie smażony jaśminowy ryż.
Na patelni wbij jajko i od razu szybko je wymieszaj. Dodaj kawałki cebuli i ryż. Składniki dokładnie wymieszaj. Ryż dopraw odrobiną soli. Dodaj listki świeżej kolendry. Gotowe, smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE