Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przepis

Ziemniaki ugotuj na półtwardo i obierz ze skórki. Cebulę pokrój w piórka, boczek w nieduże plasterki. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy i dodaj boczek. Smaż, a kiedy tłuszcz zacznie się wytapiać dodaj cebulę. Smaż powoli, aż cebula zmięknie i się zrumieni. Dodaj ziemniaki pokrojone w plasterki i podgrzej je. Wymieszaj z natką pietruszki. Na wierzchu ułóż plastry sera reblochon i podgrzewaj, aż ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE