Glazurowane rzodkiewki

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 0,5 kg podłużnych
- niewielkich rzodkiewek
- masło
- sól i pieprz
- 2 kostki cukru
Przygotowanie:
Wrzucić rzodkiewki na patelnię. Zalać je wodą na tyle, żeby je zakryła. Posolić i popieprzyć. Ugotować do miękkości – w tym czasie woda powinna prawie wyparować. Dodać masło i kostki cukru. Gotować do dwóch minut, aż cukier się rozpuści i pokryje rzodkiewki.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze