Frytki z marchwi

Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 4-5 marchwi
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- sól (opcjonalnie)
- olej kokosowy lub masło klarowane
Przygotowanie:
Marchew umyj, obierz i pokrój w słupki. Włóż marchew do plastikowego woreczka, dodaj przyprawy, okraś niewielką ilością wybranego tłuszczu i dokładnie wymieszaj.
Ułóż na papierze do pieczenia posmarowanym odrobiną tłuszczu.
Piecz w temperaturze 180º C około 45 minut lub dłużej (do pełnej miękkości marchewki).
Ułóż na papierze do pieczenia posmarowanym odrobiną tłuszczu.
Piecz w temperaturze 180º C około 45 minut lub dłużej (do pełnej miękkości marchewki).
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze