Chipsy z topinambura

Chipsy z topinambura zobacz Chipsy z topinambura 2018-06-19 12:16:47
Chipsy z topinambura
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • kilka sztuk korzenia topinambura
  • masło klarowane lub olej do pieczenia

Kalkulator wag i miar

Przepis

Topinambur dokładnie wyszoruj szczotką i za pomocą obieraczki do warzyw pokrój w milimetrowej grubości plasterki (grubość ma kluczowe znaczenie podczas pieczenia).
Następnie rozłóż plasterki na papierze do pieczenia posmarowanym tłuszczem tak, by nie stykały się ze sobą. Piecz w piekarniku w temperaturze 170°C przez ok. 8-10 minut.
Bądź czujny, bo chipsy bardzo łatwo spalić!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE