Chipsy z topinambura

Chipsy z topinambura
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • kilka sztuk korzenia topinambura
  • masło klarowane lub olej do pieczenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Topinambur dokładnie wyszoruj szczotką i za pomocą obieraczki do warzyw pokrój w milimetrowej grubości plasterki (grubość ma kluczowe znaczenie podczas pieczenia).
Następnie rozłóż plasterki na papierze do pieczenia posmarowanym tłuszczem tak, by nie stykały się ze sobą. Piecz w piekarniku w temperaturze 170°C przez ok. 8-10 minut.
Bądź czujny, bo chipsy bardzo łatwo spalić!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA