Jagnięce kofty na sałacie

Jagnięce kofty na sałacie zobacz Jagnięce kofty na sałacie 2018-06-19 12:28:29
Jagnięce kofty na sałacie
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agata Jędraszczak

Seria kulinarna:
ImprezuJEMY (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

  • 0,5 kg mielonej jagnięciny
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki
  • 1/2 pęczka mięty
  • cytryna
  • 1 białko
  • sól
  • pieprz
  • chilii w płatkach
  • kmin rzymski
  • mix sałat
  • owoc granatu
  • aromatyzowana oliwa
  • sok z pomarańczy

Kalkulator wag i miar

Przepis

Czosnek posiekać, to samo zrobić z miętą i natką. Dodać do mięsa, razem z sokiem z połowy cytryny i otartą skórką. Przyprawić chilli, kminem rzymskim, solą i pieprzem. Dodać białko. Uformować kofty i nadziewać na bambusowe szpadki. Przykryć folią i czekać na rozpalenie grilla. Na talerzu rozrzucić liście sałaty, skropić sokiem z pomarańczy, aromatyzowaną oliwą i listkami mięty.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE