Halibut z musztardą na cytrusach z kaszą, soczewicą i szparagami

Halibut z musztardą na cytrusach z kaszą, soczewicą i szparagami
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kaszę i soczewicę gotujemy osobno, aż zmiękną. Następnie odcedzamy i łączymy.
Szparagi obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i przesmażamy krótko na oleju kokosowym. Przekładamy razem z olejem do kaszy z soczewicą.
Dodajemy poszatkowaną nać pietruszki i drobno pokrojoną rzodkiewkę. Doprawiamy solą, pieprzem skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy.
Halibuta osuszamy ręcznikiem papierowym, pozbywamy ości i skóry.
Musztardę mieszamy z sokiem z jednej pomarańczy, miodem i łyżką oliwy. Pozostałe cytrusy kroimy w plastry i układamy je w naczyniu do zapiekania.
Halibuta kroimy na mniejsze porcje, przyprawiamy solą i pieprzem i smarujemy musztardową marynatą. Układamy na owocach i wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut.
Na porcji kaszy z soczewicą układamy porcję halibuta. Dekorujemy kiełkami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE