Kacze piersi

Kacze piersi zobacz Kacze piersi 2018-06-19 12:28:35
Kacze piersi
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kaczkę obsmażyć na odrobinie oliwy na patelni, dodać wino, rozmaryn i przyprawy. Następnie mięso przełożyć do brytfanki i piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Plastry gruszek wrzucić na patelnię, na której pozostało zredukowane w trakcie smażenia piersi wino, dodać orzechy laskowe oraz miód. Gruszki podsmażać kilka minut. Na podduszone w winie gruszki wyłożyć upieczoną pierś kaczki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE