Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Grzanki ze szpikiem wołowym i chimichurri

Grzanki ze szpikiem wołowym zobacz Grzanki ze szpikiem wołowym 2018-06-19 12:28:22
Grzanki ze szpikiem wołowym
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na patelni rozpuść masło. Dodaj odrobinę oleju. Włóż kości wołowe. Dodaj kawałki cebuli, ząbki czosnku, czarny pieprz, ziele angielskie oraz świeży tymianek i rozmaryn.
Kości zalej wodą. Patelnie przykryj i gotuj do momentu, aż woda odparuje, a z kości wyjdzie szpik. Idealnym dodatkiem do szpiku będzie argentyński sos.
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksuj na gładką masę. Gotowy sos dopraw odrobiną soli. Bagietkę pokrój na kromki. Każdą kromkę posmaruj masłem i ugriluj na patelni.
Wołowy szpik podawaj z sosem i ciepłą grzanką. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE