Cevapcici z grillowanymi warzywami

Cevapcici z grillowanymi warzywami zobacz Cevapcici z grillowanymi warzywami 2018-06-19 12:16:46
Cevapcici z grillowanymi warzywami
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mięso na cevapcici najlepiej zmielić samemu na drobnych oczkach. Cebule drobno szatkujemy i dodajemy do mięsa. Doprawiamy wszystkimi przyprawami, ajvarem i musztardą. Dodajemy proszek do pieczenia i wyrabiamy masę jak ciasto, stopniowo dolewając wodę gazowaną. Jak już będzie jednolite w kolorze i dobrze wyrobione, przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki. Warzywa kroimy w duże kawałki, mięso wyciągamy z lodówki, formujemy wilgotnymi dłońmi w podłużne paluchy i odstawiamy, żeby nabrały temperatury otoczenia. Potrzebne nam będą dwie patelnie grillowe. Obie lekko skrapiamy oliwą i na bardzo rozgrzane kładziemy na jednej warzywa, a na drugiej grillujemy kotleciki często je obracając. Warzywa w trakcie przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, a natką pietruszki i octem doprawiamy tuż przed podaniem. Czosnek grillujemy w łupince. Podajemy najlepiej z sosem jogurtowym z ziołami i ajvarem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE