Ryba w sosie cytrynowym

Ryba w sosie cytrynowym
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ryby oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić rybę z jednej strony, przewrócić. Wlać wino i na dużym ogniu szybko odparować. Gdy wino zniknie wycisnąć na patelnię sok z cytryny, dodać łyżkę masła i natkę pietruszki. Podawać rybę polaną sosem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE