Zupa-krem z papryki i jabłek

Zupa-krem z papryki i jabłek zobacz Zupa-krem z papryki i jabłek 2018-06-19 12:18:43
Zupa-krem z papryki i jabłek
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • 3 czerwone papryki
  • 1 duże jabłko
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • szczypta kurkumy
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonej kozieradki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 litr wody

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w kostkę.
Jabłko obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
Marchew obierz i pokrój w talarki. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Rozgrzej masło w garnku i podsmaż cebulę wraz z kozieradką.
Dodaj marchewkę, paprykę oraz jabłko i chwilę podsmażaj. Dodaj wodę wraz ze wszystkimi przyprawami oraz przecierem pomidorowym. Gotuj około 10 minut pod przykryciem.
Na koniec dopraw sokiem z cytryny i zmiksuj na gładki krem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE