Kapusta czerwona z żurawinami

Kapusta czerwona z żurawinami
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 2.30

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

  • 1/4 czerwonej kapusty
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • czerwony ocet winny lub balsamico
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 6 łyżek gotowej żurawiny do mięs

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kapustę pokroić w cienkie, długie paseczki. Na oliwie zrumienić cebulę i dodać czosnek. Po chwili na gorącą patelnię wrzucić kapustę. Dodać sól i pieprz. Smażyć kilka minut, mieszać. Kiedy kapusta zacznie się delikatnie rumienić wlać ocet. Dobrze zamieszać, odparować. Dusić (można dodać trochę wody), aż kapusta zmięknie, ale nie za długo, niech zostanie al dente. Dodać żurawiny, zamieszać. Doprawić. Kapusta powinna być mocno doprawiona, słodko-kwaśna i pieprzna. Podawać na gorąco.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

VAcCRwhTfX 6 lat temu

sugbFY , [url=http://piqkmipphwet.com/]piqkmipphwet[/url], [link=http://qpdgpvqcjxqg.com/]qpdgpvqcjxqg[/link], http://voahreidyeav.com/

zDpALVfeMHmysG 6 lat temu

You can awlays tell an expert! Thanks for contributing.

elaela 7 lat temu

rewelacja

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE