Charoset

Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
- Ilość osób:
- 1
Składniki:
- 1 jabłko
- 5 dkg orzechów włoskich
- 5 dkg blanszowanych migdałów
- 5 dkg rodzynek
- 1 łyżka miodu
- 50 ml słodkiego wina czerwonego
- łyżka soku z cytryny
Przygotowanie:
Posiekaj drobno orzechy i migdały, zetrzyj obrane jabłka na grubej tarce i skrop cytryną, żeby nie ściemniały. Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw do lodówki na godzinę.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze