Pischinger

Pischinger
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia austriacka

Składniki:

  • 1 opakowanie andrutów
  • 150 g masła
  • 2 żółtka
  • 100 g cukru
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 200 g orzechów włoskich
  • polewa czekoladowa

Kalkulator wag i miar

Przepis

Masło z żółtkami ucierasz z cukrem, aż utworzy puszystą masę. Dodajesz startą czekoladę i posiekane orzechy. Kremem orzechowym przekładasz wafle. Warstwa kremu powinna mieć około 3mm grubości. Ostatnią warstwą ma być wafel, który dociskasz deską jego wielkości i odstawiasz tort do lodówki na kilka godzin. Polewę czekoladową wylej na torcik i rozsmaruj szpatułką maczaną w gorącej wodzie.

© Jacek Sikora

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE