Pierożki z jagodami i białą czekoladą

Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 2 (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 250 g mąki
- 3 łyżki ciemnego kakao
- mleko
- 1 jajko
- 300 g jagód
- 100 g białej czekolady
- 3 łyżki siekanej świeżej mięty
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżki miodu
- lody waniliowe
- sól
Przygotowanie:
Mąkę wymieszaj z kakao, dodaj szczyptę soli i jajko. Wymieszaj i dodaj mleka do odpowiedniej gęstości. Wymieszaj jagody z pokruszoną czekoladą, cukrem waniliowym, miodem i miętą. Ciasto rozwałkuj i wykrój z niego krążki. Nakładaj jagody z czekoladą i sklejaj pierożki. Gotuj we wrzącej wodzie i podawaj z lodami waniliowymi.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE
Komentarze