Pierożki z jagodami i białą czekoladą

Pierożki z jagodami i białą czekoladą zobacz Pierożki z jagodami i białą czekoladą 2018-06-19 13:01:01
Pierożki z jagodami i białą czekoladą
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mąkę wymieszaj z kakao, dodaj szczyptę soli i jajko. Wymieszaj i dodaj mleka do odpowiedniej gęstości. Wymieszaj jagody z pokruszoną czekoladą, cukrem waniliowym, miodem i miętą. Ciasto rozwałkuj i wykrój z niego krążki. Nakładaj jagody z czekoladą i sklejaj pierożki. Gotuj we wrzącej wodzie i podawaj z lodami waniliowymi.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE