Pierożki z jagodami i białą czekoladą

Pierożki z jagodami i białą czekoladą
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mąkę wymieszaj z kakao, dodaj szczyptę soli i jajko. Wymieszaj i dodaj mleka do odpowiedniej gęstości. Wymieszaj jagody z pokruszoną czekoladą, cukrem waniliowym, miodem i miętą. Ciasto rozwałkuj i wykrój z niego krążki. Nakładaj jagody z czekoladą i sklejaj pierożki. Gotuj we wrzącej wodzie i podawaj z lodami waniliowymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA