Pudding chlebowy z sałatką ze smażonego szpinaku

Pudding chlebowy zobacz Pudding chlebowy 2018-06-19 13:01:02
Pudding chlebowy
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kromki chleba pokrój w kostkę i przesmaż je na maśle z dodatkiem świeżego majeranku. W misce wymieszaj podsmażone kostki chleba z pokrojoną szynką i serem pleśniowym. Stadniki dopraw oregano, tymiankiem i przełóż do foremek. Przygotuj zalewę. Do miski wbij jajko, dodaj mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszaj składniki i wlej zalewę do foremek. Pudding piecz w 180 stopniach przez 12 minut. Na patelni rozgrzej masło z odrobiną oleju, wbij jajko i mieszaj. Dodaj borówki i szpinak. Sałatkę dopraw solą i octem sherry. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE