Kokosowo - bananowe obrączki z mango

Kokosowo - bananowe obrączki z mango
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kokosa rozłup, obierz z brązowej skórki i utrzyj na tarce. Ryż wypłucz na sitku. Zalej go mlekiem z cukrem i solą. Wstaw go w rondelku na mocny ogień. Jak się tylko zacznie gotować zmniejsz ogień i gotuj go jeszcze 10 minut. Następnie dodaj utartego kokosa, przykryj pokrywką i daj mu wchłonąć resztę mleka. Na plastikowej folii rozsmaruj wystudzony ryż tak, by obrane banany były nim szczelnie pokryte. Zawiń je w folię i odstaw na noc do lodówki. Mango pokrój na piórka. Mleko kokosowe zagotuj z cukrem brązowym i cynamonowym. Schłodzone banany pokrój na centymetrowej grubości plasterki. Na talerzyk wylej sos kokosowy i rozłóż cząstki mango oraz bananowe pierścienie.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE