Zupa cebulowa z białym winem

Zupa cebulowa zobacz Zupa cebulowa 2018-06-19 12:26:25
Zupa cebulowa
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska, Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Cebule pokrój w kostkę i podduś na oliwie w garnku, w którym będziesz gotować zupę. W czasie smażenia dla szybszego zmięknięcia można cebule lekko posolić. W moździerzu utrzyj kolendrę i kardamon. Połowę przyprawy wraz z kurkumą dodaj do cebuli i podduś przez 5 minut. Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj warzywa do cebuli i zalej wodą. Na końcu jeszcze raz dopraw przyprawami z moździerza, dolej białe wino. Na sam koniec dodaj drobniuteńko posiekany czosnek.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE