Wątróbka z malinami

Oceń przepis:
Przygotował:
Brygida Kosel
- Seria kulinarna:
- Teraz Brygida! (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Podroby
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 kg wątróbki drobiowej
- balsamico
- 100 ml białego wytrawnego wina
- mąka do obtoczenia
- masło
- sól
- pieprz
- maliny
Przygotowanie:
100 ml wytrawnego białego wina wymieszać z malinami oraz balsamico. Całość gotować około 15 minut. Następnie przetrzeć przez sitko – pozbywamy się pestek. Przelać gotowy sos do sosjerki. Wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na bardzo dobrze rozgrzanym maśle. Nie solić. Wątróbka jest gotowa wtedy, kiedy przestaje być krwista. Usmażoną wątróbkę przełożyć na talerz i polać przygotowanym sosem. Dodać świeże maliny i zioła. Posolić i popieprzyć.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Podroby
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
Komentarze