Wątróbka z malinami

Wątróbka z malinami zobacz Wątróbka z malinami 2018-06-19 12:26:30
Wątróbka z malinami
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Podroby
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

100 ml wytrawnego białego wina wymieszać z malinami oraz balsamico. Całość gotować około 15 minut. Następnie przetrzeć przez sitko – pozbywamy się pestek. Przelać gotowy sos do sosjerki. Wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na bardzo dobrze rozgrzanym maśle. Nie solić. Wątróbka jest gotowa wtedy, kiedy przestaje być krwista. Usmażoną wątróbkę przełożyć na talerz i polać przygotowanym sosem. Dodać świeże maliny i zioła. Posolić i popieprzyć.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE