Klopsiki z sałatką z arbuza i dzikim ryżem

Klopsiki z sałatką z arbuza
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj szczypiorek, czosnek i dwie łyżki oliwy z mielonym mięsem, dopraw solą
i pieprzem, odstaw.
Ugotuj dziki ryż wg instrukcji podanej na opakowaniu, odsącz i odstaw.
Przygotuj sałatkę z arbuza: w miseczce wymieszaj 2 łyżki oliwy, sok z cytryny, starty imbir,
papryczkę jalapeno i listki mięty. Pokrój arbuza na kawałki i wymieszaj z dressingiem, odstaw.
Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtocz je w płatkach owsianych.
Następnie podsmaż je na patelni ok. 15 min, aż się zrumienią.
Wymieszaj ryż z jedną łyżką oliwy, dodaj pestki granatu oraz posiekaną natkę,
dopraw solą do smaku.
Na talerzu serwuj porcję ryżu, połóż klopsiki, dodaj listki natki i mięty do ozdoby. Podaj z
sałatką z arbuza.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA