Udziec z dzika duszony w nalewce z korzennymi warzywami podany z topinamburem

Udziec z dzika duszony w nalewce zobacz Udziec z dzika duszony w nalewce 2018-06-19 13:01:13
Udziec z dzika duszony w nalewce
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zamarynowany udziec z dzika natrzyj rozgniecionymi owocami jałowca. Posól i popieprz.
Warzywa korzeniowe pokrój na mniejsze kawałki. W garnku na smalcu obsmaż udzieć z dzika i wyciągnij. W tym samym garnku obsmaż warzywa i grzyby. Dodaj listki laurowe,nać selera, ziele angielskie i śliwki suszone. Do warzyw włóż mieso. Całość podlej nalewką i sokiem. Duś na małym ogniu przez 2-3 godziny.
Masło zaromatyzuj suszonymi grzybami. Topinambur pokrój w dużą kostkę i podsmaż na maśle.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE