Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Karp pod chrzanową pierzynką

Karp pod chrzanową pierzynką
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.20

Składniki:

  • 4 filety z karpia bez skóry
  • 4 łyżki chrzanu śmietankowego
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki sklarowanego masła
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Filety z karpia natrzeć solą i pieprzem. Wymieszać chrzan z bułką tartą. Blachę do pieczenia wyłożyć natłuszczonym pergaminem, ułożyć na nim filety. Każdego fileta przykryć mieszanką chrzanu i bułki, polać masłem sklarowanym. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, aż ryba jest gotowa, a pierzynka lekko rumiana.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE