Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrojone w paski warzywa wrzuć do wody razem z pieprzem, liściem laurowym, czosnkiem i ugotuj wywar. Pod koniec gotowania dodaj obtartą skórę i sok z jednej cytryny i wyciśnięty przez praskę czosnek. Mąkę rozpuść w małej ilości wody i zagęść zupę, żeby miała aksamitną konsystencję. Zrób tosty z białego chleba lub podsmaż go na oliwie i ułóż na dnie talerza. Zalej zupą. Posyp szczypiorkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA