Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa zobacz Zupa cytrynowa 2018-06-19 12:26:25
Zupa cytrynowa
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pokrojone w paski warzywa wrzuć do wody razem z pieprzem, liściem laurowym, czosnkiem i ugotuj wywar. Pod koniec gotowania dodaj obtartą skórę i sok z jednej cytryny i wyciśnięty przez praskę czosnek. Mąkę rozpuść w małej ilości wody i zagęść zupę, żeby miała aksamitną konsystencję. Zrób tosty z białego chleba lub podsmaż go na oliwie i ułóż na dnie talerza. Zalej zupą. Posyp szczypiorkiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE