Chutney z gruszki i wędzonej śliwki z dodatkiem trawy cytrynowej

Chutney z gruszki i wędzonej śliwki z dodatkiem trawy cytrynowej
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.80
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory, Potrawy na Boże Narodzenie

Składniki:

  • 2 gruszki
  • ⅓ wędzonej śliwki
  • 1 cebula szalotka
  • 3 ząbki czosnku
  • 90 ml octu jabłkowego
  • trawa cytrynowa
  • 100 ml wody
  • 90 g cukru

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Z wody i cukru robimy karmel, dodajemy pokrojone w kosteczkę: gruszki, śliwkę, szalotkę, czosnek.
Polewamy octem, a następnie powoli dusimy, aż zgęstnieje.
Na koniec dodajemy posiekaną trawę cytrynową. Przekładamy do słoiczka i pasteryzujemy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE