Chutney z gruszki i wędzonej śliwki z dodatkiem trawy cytrynowej

Chutney z gruszki i wędzonej śliwki z dodatkiem trawy cytrynowej
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.10
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory, Potrawy na Boże Narodzenie

Składniki:

  • 2 gruszki
  • ⅓ wędzonej śliwki
  • 1 cebula szalotka
  • 3 ząbki czosnku
  • 90 ml octu jabłkowego
  • trawa cytrynowa
  • 100 ml wody
  • 90 g cukru

Kalkulator wag i miar

Przepis

Z wody i cukru robimy karmel, dodajemy pokrojone w kosteczkę: gruszki, śliwkę, szalotkę, czosnek.
Polewamy octem, a następnie powoli dusimy, aż zgęstnieje.
Na koniec dodajemy posiekaną trawę cytrynową. Przekładamy do słoiczka i pasteryzujemy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE