Szparagi z siekanym jajem i sosem z sera Lazur

Szparagi z siekanym jajem i sosem z sera Lazur zobacz Szparagi z siekanym jajem i sosem z sera Lazur 2018-06-19 13:01:10
Szparagi z siekanym jajem i sosem z sera Lazur
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 jajo ugotowane na twardo
  • 5 dag sera Lazur Złocisty
  • 2 łyżki słodkiej śmietany 18%
  • 50 ml whisky lub brandy
  • 1 łyżka siekanych orzechów włoskich
  • sól, cukier, pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Jaja posiekać dość drobno. W salaterce rozgnieść ser, dodać alkohol, i utrzeć drewnianą łyżką na gładko, dodając śmietankę, a pod koniec posiekane orzechy. Ugotować szparagi w wodzie z dodatkiem soli, cukru. Na talerzu ułożyć ugotowane szparagi, polać sosem i posypać siekanym jajem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE